Bumerang - Yazarkafe
Ana içeriğe atla

İyi bir sevgili nasıl olmalı


Popüler roman olan Gurur ve Önyargı'da Bay Collins, Elizabeth Bennet'e evlenme teklif eder ve Elizabeth Bennet'i reddeder. Onunla evlenmektense onu arkadaş olarak tutmayı tercih edeceğini açıklıyor. Bu duyguyu babasına anlatırken, hayatta kalmak için şefkatli bakım gerektiren narin bir bitki metaforunu kullanıyor. Bir kadın gerçekten mutlu olacaksa, ona doğru miktarda şefkatli bakım sağlayabilecek bir erkeğe ihtiyacı olacaktır.

İyi bir sevgili sabırlı ve şefkatlidir. Bir bitkinin suya ve güneş ışığına ihtiyacı olduğu gibi, bir kadının da sevgilisinden ilgi görmesi gerekir. Onunla kaliteli zaman geçirdiğinde en çok sevildiğini hissedecek - bu konuşmak ya da tüm işi yapmasına izin vermek anlamına gelebilir. Ayrıca sağlığına dikkat ederek, cinsel karşılaşmalara hazırlanmak için zaman harcamalıdır. Bunu yapmamak, onu sadece daha az çekici kılmakla kalmaz, aynı zamanda partneri için daha az zevkli hale getirir.

İyi bir aşık, sevgilisine istendiğini ve sevildiğini hissettirir. Ayrıca partnerinin kendisine saygı duyulduğunu hissetmesini sağlamalıdır; bu, cinsel ilişki sırasında jestler yerine kelimeler kullanarak ve partnerine yanıt vermesi için zaman vererek yapılabilir. Ayrıca cinsel ilişki sırasında kadının vücudu veya cinsel performansı hakkında olumsuz yorumlar yapmaktan da kaçınmalıdır - böyle yapması yalnızca kendisini aşağı hissetmesine neden olmaz, aynı zamanda kendine olan güvenini aşındırır ve kendisi için önemsiz olduğu hissini artırır.

İyi bir sevgili partnerini mutlu etmek için her şeyi yapar. Düşünceli eylemlere ek olarak, bu, kadının cinsel zevkine doğrudan fayda sağlayan eylemleri içerir. Bunu yapmak sadece cinsel zevkini arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda orgazma ulaşmasına da yardımcı olabilir. Ayrıca, mümkün olduğu kadar çok uyuduğundan emin olmalıdır - bunu ihmal etmek, hormon seviyelerini olumsuz yönde etkileyebilir, kişinin performans yeteneğini azaltırken aynı zamanda yorgunluk nedeniyle uykudan zevk alma yeteneğini de bozabilir.

Okuyucuların yaptığı gibi. Nasıl iyi bir sevgili olunacağına dair bu düşüncelerden muhtemelen gözlemlenen Jane Austen'ın aşk hakkında da söyleyecekleri vardı. En büyük endişesi, başka bir kişiye derinden bakmakla ilgili gibi görünüyor - 'nazik nezaket' olarak adlandırdığı bir şey. Bu kalitenin, yaşamlarında gerçek kişilerarası uyumu elde etmeyi umut eden herkes için gerekli olduğunu düşünüyor gibi görünüyor. Nihayetinde, aşk her iki tarafta da fedakarlık gerektirir: eğer biri diğeriyle derin duygusal bağ kurmayı umuyorsa, bir taraftan muazzam bir bağlılık gerektirir; denklemin diğer tarafından, eğer kişi hayatları boyunca bağ kurduğu kişiyle herhangi bir şekilde duygusal tatmin istiyorsa, aynı derecede sağlam bir bağlılık gerektirir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HERKES GİBİ

            Adam sırtını bir ağaca dayamış. Önüne yaydığı, soluk turkuaz renkli, beyaz çizgili mendile hafifçe başını sallayarak bakıyordu. Gözleri bir çukurda gibiydi. Yüzündeki derin çizgilere bakınca, acı ve tatlı izlerini görüyordum hayatının. Ağzında kalan bir kaç emektar dişiyle, elinde tuttuğu elmayı ısırırken, hissedebiliyordum duyduğu hazzı. Bütün gün oturdum parkdaki bank da, onu izledim. Gelen geçenin gözlerinin içine bakıp, sağ elinin avuç içini havaya kaldırıp, bir kaç kuruş bekliyordu. Çoğunluk yanından geçip gidiyor. Onu görmezden geliyordu. O da önüne yaydığı mendilin üzerinde duran kuruşlukları sayarak vakit geçirmeye çalışıyordu. Bir ara kalkıp yanına gitmek, “Kimin, kimsen yok mu ?” diye sormak geldi içimden. Acıdım, bu yaşta bir insanı kim bırakır sokağa, neden bırakır. Sorsam ne fayda ederdi. Akrabaları belki vardı, belki yoktu. Onun bu halini görenler, hiç sordular mı ? Merak edip yaşadığı yeri görmek istediler mi ? Sanmıyorum. Belki, entel takımından diyeceği

İSTANBULDA BİR ADAM

"İSTANBULDA BİR ADAM" Sesimden şiirlerim

DAMLAYA DAMLAYA ECOIN OLUR

Herkese merhaba, son zamanlarda kripto para lafı her yerde duyuluyor. Eminim sizde merak ediyorsunuz. Bende şöyle bir araştırdım. Ne olduğunu öğrenmek için büyük paralar yatıranlar ve para kazananlar olduğunu fark ettim. Bugün itibari ile (3 Ocak 2018) tarihini not düşüyorum. Bir kaç yıl sonra ne olur, bende merak ediyorum. 1385 adet kripto para biriminin oluşturduğu para piyasası hacmi, düne göre 43 milyar dolar artışla 703 milyar dolara yükselmiş. 261 milyar dolarlık piyasa hacmiyle kripto para piyasasının yüzde 37.1’ini oluşturan Bitcoin yüzde 15.26 artışla 15.5 bin dolardan işlem görmüş. Piyasada en yüksek hacme sahip beş kripto para birimindeki günlük değişimler ise; Bitcoin yüzde 5926 Bitcoin Cash yüzde 18.17, Cardano yüzde 33.52, Ripple yüzde 15.46 ve Ethereum yüzde 2.17 yükselmiş. Bu rakamlara göz atınca, kimileri gelecek bu işte diyor. Kimileri de Hollandadaki lale balonuna gönderme yaparak, bir noktadan sonra patlayacak diye tahminde bulunuyor. Onu bunu bilmeeem, bende kri